JEG ER MOR

Fødeklinik eller fødegangen?

Hello Beauties

Hvad skal man egentlig vælge forbindelse med graviditet kommer der flere og flere tilbud til gravide. Det kan være privat fødselsforberedelse, barselsophold, amme vejledning eller private fødeklinikker. I forbindelse med at der er kommet så mange føde tilbud rundt om i landet (fødeklinikker), har flere hospitaler valgt at imødegå gå det koncept, og oprette fødeklinikker/sansestuer.

Tilbuddet er blandt andet lavet til at tilgodese de kvinder de ønsker en hjemmefødsel, men ikke tør grundet komplikationer eller andet. Heldigvis kan man så få lov til at føde på fødeklinikken, under kontrolleret forhold, og tæt på diverse hjælpe midler.

Som gravid skal du derfor tage valget om du vil føde på:

  • Fødegangen
  • Fødeklinikken
  • Hjemmefødsel.

Jeg/vi havde egentlig ikke overvejet fødeklinikkerne, før min jordemoder nævnte det. Martin og jeg var ellers ret så sikre på at vi ville føde på fødegangen. Men alligevel var det tiltrækkende at vælge fødeklinikken. Egentlig tror jeg at Martin i bund og grund var lidt ligeglad, men på fødeklinikken var der en sofa, musik, et bord og en stol. Så det tænker jeg at det var noget mere tiltrækkende end fødegangen. En hjemmefødsel var for Martins vedkommende et total no go, så det var slet ikke med i overvejelserne.

Heldigvis skal valgte om fødeklinik/fødegangen ikke tages med det samme, og man kan altid vælge om. Og lige for at nævne det, skulle der opstå komplikationer ville man bare blive flyttet ned på fødegangen, hvor der var meget mere teknisk udstyr (og smertelindring) til rådighed.

For hvad er egentlig forskellen på fødegangen og fødeklinikken?
Forskellen er den, at der er mere hjemmeligt på fødeklinikken end på en normal fødestue. På Rigs Hospitalet har fødegangen har nogle små stuer, og der ligner mest af alt et hospitals værelse (som enestue). Du har dog mulighed for at få alt det smertestillende du ønsker på fødegangen, hvor du på fødeklinikken er mere begrænset da de ikke har udstyret til at holde øje med babyen på samme måde.
Jeg havde dog intentioner om at føde med nogle former for smertelindring, så efter en del overvejelser valgte vi fødeklinikken.

Vi var så glade for at vi valgte fødeklinikken, fordi vi netop kunne gøre det noget mere hyggeligt. Martin fik under fødslen sat musik på, og der var levende lys (batteri lys) rundt langs væggen for at gøre det noget hyggeligere – mørket skulle også have en virkning på fødslen. Og vigtigst af alt, havde vi masser af plads. Badekaret var stort og rumligt, og kunne i virkeligheden godt minde om et wellness ophold. Den dag jeg fødte, havde de ikke travlt og jeg endte med at ligge på stuen i 5 timer før vi blev overflyttet til barselsgangen.

 

Til de nysgerrige af jer, så fødte jeg på Rigs hospitalets fødeklinik på Omega.
Fødeklinikken har kun to stue (Alfa og Omega). Så er begge stuer i brug når du går i fødsel, vil du blive indlagt på fødegangen.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at stille dem. Ellers ville jeg elske at høre om din oplevelse på fødegangen/fødeklinikken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG ER MOR